Căile Tale, Doamne, arată-mi,
şi cărările Tale mă învaţă.
(Psalmi 24,4)

Pelerinaj Israel | Schimbarea la Fata | Cazare Hotel | 8 zile / 7 nopti | 14 - 21 August 2021


Perioada: 14 august 2021 - 21 august 2021
 • Scurtă descriere
  Pelerinaj de 8 zile/7 nopti. Telefoane de contact: (+40) 752.459.447 . Tariful: 745 Euro din Iași
 • Traseu
  Pelerinaje externeIsrael
 • Tarif: 745 Eur

Sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului pe Muntele Tabor : 14 - 21 August 2021

ZIUA 1 - SAMBATA
Intalnirea grupului la aeroportul international din Iasi la ora 03.30 si pregatirea pentru formalitatile de imbarcare. Deplasare din Iasi la ora 06:00 cu avionul pe ruta Iasi - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion)  - Compania Wizzair - cu aterizare la ora 08:55. Primul popas duhovnicesc in Tara Sfanta este in localitatea Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si ne inchinam in biserica ce adaposteste Mormantul Sfantului Mare Mucenic, lanturile cu care a fost inlantuit si o particica din Sfintele sale Moaste. Continuam pelerinajul indreptandu-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul si ne vom inchina in Biserica ridicata pe locul casei lui Zaharia si Elisabeta, vizitarea locului de intalnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Ajungem la Ierusalim si mergem sa ne inchinam pentru prima data in acest pelerinaj la Sfantul Mormant.
Cazare si cina la Hotel 3*/4* Betleem/ Ramallah
Ora 00:00 dimineata plecare catre Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormant (optional – minim 30 participanti).

ZIUA 2 – DUMINICA
Mic dejun.
Ora 09:00 mergem la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim pentru a ne inchina si a participa la Sfanta Liturghie. Ne intoarcem in Sfanta Cetate a Ierusalimului si mergem pe Muntele Sion unde ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taina si vom vizita mormantul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc si vizitam Zidul Plangerii sau Zidul de Vest, apoi mergem sa ne inchinam la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi.
Cazare si cina la Hotel 3*/4* Betleem/ Ramallah

ZIUA 3 – LUNI
Mic dejun.
Calatorim spre nordul Tarii Sfinte si ajungem in localitatea Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel unde ne inchinam in Biserica Stella Maris (Steaua Marii), ce are altarul deasupra pesterii Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Gradinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizitam satul Cana Galileii si ne inchinam in Biserica situata pe locul unde Mantuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune in Galileea - minunea preschimbarii apei in vin. Ajungem in orasul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situata in preajma izvorului Buna Vestire, biserica pictata de fratii Morosanu (romani), in anul 1977; Biserica Bunei -Vestiri a Maicii Domnului, construita pe locul casei Maicii Domnului si a Dreptului Iosif.
Cazare si cina la Hotel 3*/ 4* in Tiberias/ Nazaret

ZIUA 4 – MARTI
Mic dejun.
Ajungem pe Muntele Tabor – Muntele Schimbarii la Fata a Mantuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom inchina in Manastirea greaca ortodoxa cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Fata si o vom vizita pe cea romano-catolica ce adaposteste ruinele bisericilor din perioadele bizantina si cruciata. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – orasul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxa greaca cu hramul Sfintii Apostoli, situl arheologic al vechiului oras Capernaum unde se afla casa soacrei Sfantului Petru si sinagoga orasului. Biserica din regiunea celor Sapte izvoare denumita Tabgha - locul unde s-a savarsit minunea inmultirii celor cinci paini si doi pesti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (optional). Calatorim pe Valea Iordanului catre Iudeea pana la Ierusalim.
Cazare si cina la Hotel 3*/4* in Betleem/ Ramallah

ZIUA 5 - MIERCURI
Mic dejun.
Ne indreptam pasii spre Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Manastirea cu hramul Sf. Gheorghe, la moastele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamt. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara si la Manastirea Sfantul Gherasim de la Iordan. Intram in orasul Ierihon – cel mai vechi oras din lume unde ne vom inchina in biserica greaca de pe Muntele Ispitirii, Biserica ASezamantului romanesc si Biserica greaca – ortodoxa unde se afla Sicomorul lui Zaheu Vamesul. In functie de timp, scurta oprire la Marea Moarta si inchinare la Sf. Mormant.
Cazare si cina la Hotel 3*/4* Betleem/ Ramallah
ZIUA 6 – JOI
Mic dejun.
Mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Betleem, acum paraclis in cadrul Manastirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, pana la Manastirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (optional). Ne alaturam pastorilor si primim vestea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greaca - Campul pastorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom inchina in Biserica Nasterii Domnului in pestera unde s-a nascut Mesia. Ne inchinam in Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina ce adaposteste chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata in limba latina vulgara sau populara. Continuam pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Stefan, se viziteaza Biserica ce adaposteste locul casei parintilor Maicii Domnului si se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfantului Mormant, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a gasit lemnul Sfintei Cruci si celelalte paraclise si inchinare la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi.
Cazare si cina la Hotel 3*/4* in Betleem/ Ramallah

ZIUA 7- VINERI
Mic dejun.
Poposim pe Muntele Eleon - Muntele inaltarii Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom inchina in Manastirea ruseasca ce adaposteste locul aflarii Capului Sf. Ioan Botezatorul. (in functie de timp se poate merge – optional - in Biserica octogonala ctitorie a Sfintei imparatese Elena - locul real al inaltarii Mantuitorului – acum sub autoritate musulmana – intrarea 1€/persoana). Ne indreptam spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plans); Biserica Tuturor Natiunilor (sau Biserica rugaciunii Mantuitorului Iisus Hristos din Gradina Ghetsimani) si Biserica ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Pe traseu se poate opri in functie de timp si la Biserica martirajului intaiul Mucenic Sf. Arhidiacon Stefan. Ne intoarcem in cetatea Ierusalimului si mergem la Sfantul Mormant pentru a ne inchina pentru ultima oara in acest pelerinaj.
Cazare si cina la Hotel 3/ 4* in Betleem/ Ramallah

ZIUA 8 – SAMBATA
Mic dejun.

Ora 05.30 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 09:45 si aterizare pe aeroportul international din Iasi la ora 12:50.

 

 NOTA:

Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteSte) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
Compania aeriana  isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel, Iordania si Egipt.
Bagaje: bagajul de cala (1 buc.) : Wizz Air bagaj de cala de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (inaltime + latime + lungime) si bagaj de mana de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
Nota: in functie de programul festivitatilor si al posibilitatilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitarii obiectivelor pe zile, sau inlocui vizitarea unor obiective prevazute in program.

Condiţii de înscriere: 
pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
 
Servicii incluse: 
 • transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4* (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor;
 • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);
 • taxe de intrare la obiectivele din program;
 • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;
 • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.    
Nu sunt incluse in pret: 
 • tips Israel 25 euro/ persoană - obligatoriu;
 • opțional - Taxi Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană;
 • opțional - Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/ persoană;
 • opțional - Ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/persoană;
 • cheltuieli personale;
 • masa de prânz (10 – 15 euro/pers.) – opțional;
 • asigurarea medicală;
 • catering pe timpul zborului.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    1           5